Nå kan endelig alle annonsere på Snapchat

av | 30. jul, 2017 | Snapchat, Sosiale Medier

Snapchat har nå lansert Snap Publisher for alle annonsører i hele verden – Norge inkludert. Dette er en selvbetjeningsløsning som brukes til å lage Snap Ads, eller Snapchat-annonser. Dette er en spennende kanal med mange muligheter. Det store spørsmålet som mange nok stiller seg, er om det er en effektiv kanal, og i tilfelle for hvem…?

Snapchat, som ble lansert i 2011, har eksplodert i popularitet på kort tid. I Norge er det i dag registrert nærmere 2,4 millioner brukerkontoer på den sosiale plattformen. Med godt over 50% av den voksne befolkningen i landet som daglig bruker appen, er nok for mange fristende å prøve med annonsering. Det vil i midlertidig stilles høye krav til innholdet i annonsene, for Snapchat forteller nemlig at de vil straffe annonser med lite kreativt innehold.

Annonsene

Snapchat tilbyr i utgangspunktet tre ulike annonseprodukter: Snap Ads, Sponsede filter og Sponsede linser. Men kun Snap Ads vil nå blir tilgjengelig gjennom selvbetjeningsløsning Snap Publisher – som ligger her.

Tall viser at 2,4 millioner nordmenn over 18 år har en Snapchat-profil. Inkluderer vi alle under 18 år, så ligger vi trolig på rundt 3 millioner. Altså halve Norge er på Snap!

Her er noen av funksjonene i Snap Publisher:
  • Lage om en nettside til en Snap Ad
  • Konvertere horisontale videoer til Snap Ads
  • Legge til elementer som tekst, bilder og animasjoner på video
  • Den kan generere ulike varianter av en Snap Ad
Målgruppene

Snap Ads ligner mye på Facebook hva gjelder mulighetene til å finne bestemte målgrupper. Her kan vi finne brukere ved å målrette seg mot demografi som alder, kjønn, geografi og livsstilkategorier. Systemet åpner også for muligheter til å finne speilpublikum, slik vi kjenner det fra Facebook.

Min bedrift på Snapchat? Det er mange spennende muligheter når denne plattformen nå åpner for annonsering. Men vi må vel innse at mediumet opplagt ikke er noe for alle bedrifter, slik Facebook i mye større grad er. Det er viktig å ha strategien på plass, før man i det hele tatt foretar seg noe som helst i forhold til Snapchat. Et av de viktigste spørsmålene her er vel å spørre seg om dette har en verdi for dine kunder.

Stefan Lundberg
Daglig leder i Trane Media

Fyll ut feltene under
så tar vi kontakt

Mer fra bloggen

Lykke Blomster i en influencers verden.

Lykke Blomster i en influencers verden.

Lykke Blomster er populært blandt influencers idag. Vi ser på bilder av influencers vakre hus, vakre hager, fantastiske åpne områder der blomster har et veldig viktig sted. Disse blomstene kalles ofte for Lykkeblomster.  Spesielt i den feminine verden er det...

Markedspodden om søppel

Markedspodden om søppel

    Det henger sammen Jeg har nettopp kommet hjem fra en ferietur til Thailand. Full av energi møter jeg nå dagene som skal hel-omvendes. Jeg har egentlig tenkt nå den siste tiden å holde på med denne serien som skal handle om privatøkonomi og helomvending,...

Endelig Mandag vs BlåMandag

Endelig Mandag vs BlåMandag

    Endelig Mandag vs BlåMandag  Det er Endelig Mandag. Ut vinduet daler snøen ned, og ser omtrent ut som en liten snøstorm. Det er guffent, kaldt og egentlig bare teppe, peis og en varm kopp kaffe som frister. Nettopp her er motivasjonen viktig å ta...

Vi bruker informasjonskapsler (cookies).
Ved at du fortsetter å bruke tranemedia.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.

Trane Media AS © 2018
Org.nr. 919 494 050 MVA

Vi bruker informasjonskapsler (cookies).
Ved at du fortsetter å bruke tranemedia.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.

Share This