En arena for nyskaping

av | 10. des, 2018 | Podcast

Colab er et samarbeid mellom gründere, Larvik Kommune og Larvik Næringsforening. Det er en arena for nyskaping, for meningsutvekslinger og med den enkle filosofien i bunnen: Når en lykkes, lykkes alle.

Normalt sett er vi fra Trane Media i flertall, men denne gangen kom tekniker Frederik og jeg til kort. Vi er på Colab i Larvik sentrum – en arena for nyskaping, et fellesskap for kreative sjeler, for gründere og mennesker som ønsker å skape noe – og vi blir møtt av fire smilende fjes: Kristine Borvik, Helle Stabell, Bjørn Ekelund og Geir-Atle Johnsen.  Hver med sin interessante historie, men i dag skal vi snakke om Colab.

Huset vi sitter er gammelt og nytt på en gang. Historien er bevart, men design og stemning er fremtidsrettet. Men at bygget er fra 1920-tallet og opprinnelig sto i Stavern – før det altså ble flyttet til Larvik og plassert et romslig steinkast fra torget – ante ingen av oss før Geir-Atle delte av sin kunnskap. Og profilen til Colab – fremtiden – er det forøvrig en av de dyktige aktørene på bygget som har stått for.  

Colab har vært gjennom flere faser og flere lokasjoner, men fant sin nåværende form i september 2017. Det er et samarbeidsprosjekt mellom gründere, Larvik Kommune og Larvik Næringsforening, men alle fire rundt bordet bedyrer at Colab først og fremst handler om mennesker. Et prosjekt som dette hadde aldri vært mulig, om ikke det var for mennesker som vil noe.

Grunntanken tar utgangspunkt i samhandling og fellesskap, og idéen om at man skal gjøre hverandre gode:

Når en lykkes, lykkes alle.

Så enkelt.
Og så komplisert.

For suksess er ikke noe som kommer lett. Det krever hardt arbeide, utholdenhet og et tydelig mål. Og selvsagt en god idé i bunnen. For en gründer kan starten være vanskelig, for hvor skal man egentlig begynne? Her er Colab en fabelaktig arena hvor man kan dra veksler på andres erfaringer, spørre og få gode råd. Her kan man både være alene, og sammen.

For Larvik er dette viktig. Det er verdiskaping og nye arbeidsplasser. Colab ønsker å være en møteplass, og plasseringen i sentrum er ikke tilfeldig. Colab skal være en sted hvor en spire blir sådd, så kan man vokse seg større og sterkere, og etterhvert flytte ut og stå på egne bein. Kanskje i et lokale ikke så langt unna? Så kan man komme tilbake, ta en kaffe, prate og dele av egne erfaringer med nye gründerspirer. Alt ligger til rette, men en kaffebar i foajéen hadde vært flott. Er det noen som føler seg kallet?

Sjekk ut podkasten her, eller lytt til den på Spotify eller Itunes

Stefan Lundberg
Daglig leder i Trane Media

Fyll ut feltene under
så tar vi kontakt

Mer fra bloggen

Lykke Blomster i en influencers verden.

Lykke Blomster i en influencers verden.

Lykke Blomster er populært blandt influencers idag. Vi ser på bilder av influencers vakre hus, vakre hager, fantastiske åpne områder der blomster har et veldig viktig sted. Disse blomstene kalles ofte for Lykkeblomster.  Spesielt i den feminine verden er det...

Markedspodden om søppel

Markedspodden om søppel

    Det henger sammen Jeg har nettopp kommet hjem fra en ferietur til Thailand. Full av energi møter jeg nå dagene som skal hel-omvendes. Jeg har egentlig tenkt nå den siste tiden å holde på med denne serien som skal handle om privatøkonomi og helomvending,...

Endelig Mandag vs BlåMandag

Endelig Mandag vs BlåMandag

    Endelig Mandag vs BlåMandag  Det er Endelig Mandag. Ut vinduet daler snøen ned, og ser omtrent ut som en liten snøstorm. Det er guffent, kaldt og egentlig bare teppe, peis og en varm kopp kaffe som frister. Nettopp her er motivasjonen viktig å ta...

Vi bruker informasjonskapsler (cookies).
Ved at du fortsetter å bruke tranemedia.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.

Trane Media AS © 2018
Org.nr. 919 494 050 MVA

Vi bruker informasjonskapsler (cookies).
Ved at du fortsetter å bruke tranemedia.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.

Share This