En verden av kaffe

av | 27. nov, 2018 | Podcast

Ole Haga fra Kaffemann lever av kaffe, og mannen er et vandrende leksikon. I løpet av en underholdende og interessant time, fikk vi vite en hel masse vi ikke ante at vi ikke visste om kaffe.

Jeg var nervøs. Vi skulle få besøk av en vaskeekte Kaffemann, i ordets rette forstand. Ville trakterkaffen vår – fra en småsliten Moccamaster – holde mål? Ville de filtermalte bønnene – fra en produsent ikke en gang jeg hadde hørt om – falle i smak? Så kommer Ole Haga smilende inn dørene hos oss på Trane Media – med egen kaffe i hånden. Problem løst. Og han bedyrer:

“Jeg ække så nøye på det altså.”

Det er tid for podcast.
Og vi skal snakke om kaffe.

Faren til Ole, Anders Haga, grunnla firmaet i starten på 80-tallet, og den gangen reiste han rundt til firmaer for å overtale dem til å bytte ut termosen med en trakter. I dag er både utvalg og behov mer komplekst, men viktigheten den samme, og vi spør Ole:

Ville norske bedrifter fungert uten kaffe?

Han ler og forteller om en hendelse for en tid tilbake, om en kunde som ringte halv ni en morgen, med lett desperasjon i stemmen og budskapet:

Kaffemaskinen funker ikke!!

En slik beskjed tas selvsagt på største alvor, og innen klokka var blitt ni, var fortvilelse snudd til lettelse, og tomme kopper fylt med rykende, varm kaffe.  Og det er trolig her Kaffemann har sitt største konkurransefortrinn. I fleksibiliteten, serviceinnstillingen og viljen til å løse et problem.

Ole Haga selv er et levende leksikon. Han legger ut om de ulike produsentlandene, typene kaffebønner og brenningsgrad. Det er nesten så man er til stede, i Brasil, Colombia eller Kenya, og man kan kjenne aromaen fra en deilig arabica.

Og fremtiden?

Trendene innen kaffedrikking vil nok fortsette å endre seg – det drikkes mer kald kaffe enn tidligere – men en ting vil bestå, og den er selve grunnpilaret.

Kaffe.
Svart kaffe.

For de aller fleste er det ingenting som kan måle seg med det.

Sjekk ut podkasten her, eller lytt til den på Spotify eller Itunes

Stefan Lundberg
Daglig leder i Trane Media

Fyll ut feltene under
så tar vi kontakt

Mer fra bloggen

Lykke Blomster i en influencers verden.

Lykke Blomster i en influencers verden.

Lykke Blomster er populært blandt influencers idag. Vi ser på bilder av influencers vakre hus, vakre hager, fantastiske åpne områder der blomster har et veldig viktig sted. Disse blomstene kalles ofte for Lykkeblomster.  Spesielt i den feminine verden er det...

Markedspodden om søppel

Markedspodden om søppel

    Det henger sammen Jeg har nettopp kommet hjem fra en ferietur til Thailand. Full av energi møter jeg nå dagene som skal hel-omvendes. Jeg har egentlig tenkt nå den siste tiden å holde på med denne serien som skal handle om privatøkonomi og helomvending,...

Endelig Mandag vs BlåMandag

Endelig Mandag vs BlåMandag

    Endelig Mandag vs BlåMandag  Det er Endelig Mandag. Ut vinduet daler snøen ned, og ser omtrent ut som en liten snøstorm. Det er guffent, kaldt og egentlig bare teppe, peis og en varm kopp kaffe som frister. Nettopp her er motivasjonen viktig å ta...

Vi bruker informasjonskapsler (cookies).
Ved at du fortsetter å bruke tranemedia.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.

Trane Media AS © 2018
Org.nr. 919 494 050 MVA

Vi bruker informasjonskapsler (cookies).
Ved at du fortsetter å bruke tranemedia.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.

Share This