Kan man leve av en drøm?

av | 20. nov, 2018 | Podcast

Forfatterdrømmen har fulgt Myriam H. Bjerkli siden barndommen, men at hun skulle starte forlag, var ikke nødvendigvis planen. Men slik ble det. Og i fjor innfridde Forlagshuset i Vestfold kriteriene til en Gaselle-bedrift.

Rett før vi svinger inn foran Forlagshuset i Vestfolds lokaler på Skreppestad utenfor Larvik, åpner himmelens sluser seg. Det bøtter ned. Trane Medias utsendte for dagen – Frederik og undertegnede – motstår den barnlige fristelsen til å hoppe i en vannpytt, og haster inn i bøkenes verden. Det er ny podkast, denne gang med forfatter, forlegger, journalist og … ja … superkvinne, Myriam H. Bjerkli.

Allerede som sekstenåring begynte Myriam å jobbe. Yrkeskarrieren har vært fylt med salg og service, men bokdrømmen har vært der så lenge hun kan huske. Imponerende nok var Myriam allerede som barn klar på hva hun ville bli som stor: forfatter og journalist. De færreste kan vel skryte på seg å være såpass målbevisst, såpass tidlig, og kanskje er dette noe av grunnen til at Myriam er der hun er i dag.

Forfatter.
Journalist.

Men også forlegger, blogger og foredragsholder. Et Myriam-døgn virker å vare lenger enn et vanlig døgn, men hun bedyrer at det – også for henne – kun er 24 timer å ta av. Hun er imidlertid god på å prioritere, og bruker trolig mindre tid foran fjernsynet og på sosiale medier, enn oss andre.

Det å starte forlag har aldri vært noen drøm, men så ble det slik. Myriam hadde gitt ut et par barne- / ungdomsbøker på Gyldendal forlag, hun hadde vært i Gambia og ønsket å gi ut en bok hvor inntektene skulle gå til en skole der. Det syntes ikke forlaget var noen god idé. Da etablerte Myriam Liv (Litteratur i Vestfold) Forlag, og det som begynte med en bok om og for Gambia, har vokst til en bedrift som siden starten i 2010 har realisert flere hundre forfatterdrømmer, og ble i 2017 belønnet med en nominasjon til årets Gaselle-bedrift. Markedspodden applauderer, og gratulerer.

Og oppi alt dette gløder den opprinnelige drømmen fortsatt sterkt. Forfatterdrømmen. Etter å ha gitt ut andres bøker gjennom flere år, debuterte Myriam som krimforfatter i 2017. Debutboken – Lille Linerle – har fått strålende mottakelse, og ble blant annet nominert til “Maurits Hansens Friskt blod prisen” under årets Kongsberg Krim festival. Og neste år kommer oppfølgeren.

Vi avslutter med å spørre om Myriam har et godt råd til lytterne av Markedspodden, og hun sier:

“Følg hjertet, og start med noe du virkelig brenner for. Om du resten av livet gjør noe du virkelig liker, har du på mange måter lykkes – uansett.”

Kloke ord.

Sjekk ut podkasten her, eller lytt til den på Spotify eller Itunes

Stefan Lundberg
Daglig leder i Trane Media

Fyll ut feltene under
så tar vi kontakt

Mer fra bloggen

Lykke Blomster i en influencers verden.

Lykke Blomster i en influencers verden.

Lykke Blomster er populært blandt influencers idag. Vi ser på bilder av influencers vakre hus, vakre hager, fantastiske åpne områder der blomster har et veldig viktig sted. Disse blomstene kalles ofte for Lykkeblomster.  Spesielt i den feminine verden er det...

Markedspodden om søppel

Markedspodden om søppel

    Det henger sammen Jeg har nettopp kommet hjem fra en ferietur til Thailand. Full av energi møter jeg nå dagene som skal hel-omvendes. Jeg har egentlig tenkt nå den siste tiden å holde på med denne serien som skal handle om privatøkonomi og helomvending,...

Endelig Mandag vs BlåMandag

Endelig Mandag vs BlåMandag

    Endelig Mandag vs BlåMandag  Det er Endelig Mandag. Ut vinduet daler snøen ned, og ser omtrent ut som en liten snøstorm. Det er guffent, kaldt og egentlig bare teppe, peis og en varm kopp kaffe som frister. Nettopp her er motivasjonen viktig å ta...

Vi bruker informasjonskapsler (cookies).
Ved at du fortsetter å bruke tranemedia.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.

Trane Media AS © 2018
Org.nr. 919 494 050 MVA

Vi bruker informasjonskapsler (cookies).
Ved at du fortsetter å bruke tranemedia.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.

Share This