Når virkeligheten trenger seg på

av | 13. des, 2018 | Podcast

Torgeir Wittersø Skancke er utdannet fotograf, han er også journalist, foredragsholder, forfatter og en fri fant. Vi har tatt turen for å snakke om formidling, om samspillet mellom tekst og bilde og de virkelig viktige tingene her i livet.

Det er tid for podcast, og Trane Medias to utsendte har tatt turen til Langestrand. Vi passerer en klinebenk, lille-Hellas og blir møtt i døren av dagens gjest. Torgeir Wittersø Skancke er utdannet fotograf, han er også journalist, foredragsholder, forfatter og en grubler. Fri Fant er et av de siste prosjektene, en videoserie om å streife i natur, og reflektere over verden, verdier og virkeligheten.

Torgeir er opptatt av estetikk, og når han gjør en ting, vil han gjøre det skikkelig. Fri Fant er tekst, bilde og dramaturgi satt sammen, og de snaut to minutter lange videofilmene er blitt sterke og magiske reiser. Vi kommer tett på naturen, innimellom tett på Torgeir, men først og fremst tett på oss selv. For filmene tar opp viktige temaer, stiller viktige spørsmål og får deg til å tenke, akkurat slik Torgeir selv går rundt og grubler.

En ting er sikkert her i livet, og det er at ingenting er sikkert. For snart tjue år siden ble Torgeir far til en alvorlig syk gutt. Reisen har vært lang, fylt av fine øyeblikk, men også tunge stunder, og til slutt måtte den modige gutten slippe taket.  

Torgeir skriver selv:

“Du kom inn i livene våre med alvorlige øyne. Blåfargen var så klar, og øyevippene, de lengste noen hadde sett. I de 16 årene du var hos oss, levde vi så tett på dagene, lyset, mørket. I perioder var det som å gå barbeint på glasskår.”  

De siste årene i særdeleshet, ble tøffe. Torgeir kjempet for en gutt som var alvorlig syk, men han kjempet også for seg selv. En far som sto i stormen. Det ble en bok, som ble påbegynt mens sønnen levde, men først kom året etter at han døde. “I Mikkels lys” er en nær og sterk fortelling, som også har dannet utgangspunktet for et foredrag.

For meg er Torgeir en som våger, selv mener han at han kunne våget mer. Skal man lykkes med lidenskapen, med det man virkelig brenner for, handler det om mot. Mot til å satse, mot til å gå fullt og helt inn. Ikke halvveis. Ikke med forbehold. Men med hjertet.

Torgeir er reflektert, han er åpen og nysgjerrig, og opptatt av nære ting – og vi spør:

Hva er egentlig suksess?
Hva er lykke?
Kan det måles?

Selv mener han det handler om å fylle dagene med noe meningsfullt. Til syvende og sist er det ingen andre du står til ansvar for enn deg, og du må ta ansvar for å finne hva som gir mening, for deg.

Følg Torgeir på sterkestreker.no 

Sjekk ut podkasten her, eller lytt til den på Spotify eller Itunes

Alle foto: (c) Torgeir W. Skancke

Stefan Lundberg
Daglig leder i Trane Media

Fyll ut feltene under
så tar vi kontakt

Mer fra bloggen

Lykke Blomster i en influencers verden.

Lykke Blomster i en influencers verden.

Lykke Blomster er populært blandt influencers idag. Vi ser på bilder av influencers vakre hus, vakre hager, fantastiske åpne områder der blomster har et veldig viktig sted. Disse blomstene kalles ofte for Lykkeblomster.  Spesielt i den feminine verden er det...

Markedspodden om søppel

Markedspodden om søppel

    Det henger sammen Jeg har nettopp kommet hjem fra en ferietur til Thailand. Full av energi møter jeg nå dagene som skal hel-omvendes. Jeg har egentlig tenkt nå den siste tiden å holde på med denne serien som skal handle om privatøkonomi og helomvending,...

Endelig Mandag vs BlåMandag

Endelig Mandag vs BlåMandag

    Endelig Mandag vs BlåMandag  Det er Endelig Mandag. Ut vinduet daler snøen ned, og ser omtrent ut som en liten snøstorm. Det er guffent, kaldt og egentlig bare teppe, peis og en varm kopp kaffe som frister. Nettopp her er motivasjonen viktig å ta...

Vi bruker informasjonskapsler (cookies).
Ved at du fortsetter å bruke tranemedia.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.

Trane Media AS © 2018
Org.nr. 919 494 050 MVA

Vi bruker informasjonskapsler (cookies).
Ved at du fortsetter å bruke tranemedia.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.

Share This