En god kopp Te og en hyggelig samtale om hverdags økonomi. Episode 1

av | 14. feb, 2019 | Podkast

Vi rakk ikke ens å sette oss før samtalen var igang.
Jeg hadde på følelsen at denne samtalen skulle ta litt tid, men det blei litt lenger enn det:) 

I dagens episode byr vi på en god samtale over flere gode kopper te. Episode 2 kommer neste Torsdag. For mange er økonomi kjedelige greier, men jeg føler i hvert fall at samtalen får med seg essensen i hvor viktig det er, men også at det er en del av gründer reisen og din hverdags lykke. Kanskje vi i dagens episode av Markedspodden klarer å inspirere noen der ute til et litt mer bevisst økonomisk liv. 

OM GJESTENE

Beate Willumsen og Henriette W. Quanvik er to gründersøstre som sammen driver firma Helomvending (www.helomvending.no), hvor de underviser i privatøkonomi og selvutvikling gjennom nettkurs, foredrag og boken «Penger som varer lenger, et rikere liv» (utgitt av forlaget Vigmostad & Bjørke). Utenom felles firma, driver også søstrene hvert sitt firma på fulltid. Beate er fotograf ( www.fotografbeatewillumsen.no ) og Henriette driver et konsulentselskap sammen med mannen sin (www.salgstinget.no ). De har begge lang erfaring som selvstendig næringsdrivende, og har også brukt mye tid på å lære seg markedsføring i sosiale medier de siste årene.

 

Privatøkonomi har alltid vært et tilbakevendende samtaletema søstrene imellom, og tema ble spesielt aktuelt da Beate for en del år siden gikk igjennom både skilsmisse og en lengre periode med alvorlig sykdom. I deler av denne perioden ble hun tvunget til å klare seg på tilnærmet halvparten av hva hun hadde vært vant til. Takket være sunne pengevaner og et bevisst forhold til økonomien, klarte Beate seg overraskende godt til tross for lav inntekt. Henriette på sin side hadde en lang periode kjent på mye frustrasjon over at pengene bare rant ut, til tross for god inntekt. Inspirert av Beate ønsket hun å sette en stopper for sløsingen, og heller bygge opp en solid buffer for seg og familien.

Beate og Henriette har til sammen mye erfaring med å drifte en husholdning med stabil og ryddig økonomi, og de brenner for å dele sine oppskrifter med andre som også ønsker å få mer ut av pengene og livet. Hvordan det står til med økonomien handler i veldig stor grad om vanene våre, og selv bittesmå justeringer i det daglige kan gi store utslag over tid.

Henriette og familien reduserte sine årlige utgifter med minst 200 000 etter å ha ryddet skikkelig i livet og økonomien. Da det ble penger til overs bestemte de seg for å ta sparing og investering på alvor. Etter to år med full fokus på en sunn økonomi hadde Henriette og familien halvert boliglånet og investert i to utleieleiligheter, i tillegg til å øke sparingen i fond og aksjer betydelig.

Beate klarte til tross for skilsmisse, alvorlig sykdom, en halvert inntekt og etterhvert etablering av egen bedrift, å spare opp en solid buffer og nok egenkapital til å investere i sin første utleieleilighet. Hvordan dette er mulig får du vite mer om i nettkursene til Helomvending. Søstrene praktiserer selv det de lærer bort, og vet at det virker. De har selv tatt en helomvending uten å se seg tilbake.

 

NYTTIGE LENKER

 

Nettkurs: Hvordan leve som en greve, uansett inntekt – få mer penger til overs hver måned. Les mer/prøv gratis.

Nettkurs: Hvordan plante et pengetre – få sparepengene til å formere seg mens du sover. Les mer/prøv gratis.

Nettkurs: Budsjett på 1-2-3 – fordel pengene dine på en smartere måte. Les mer.

Gratis epostkurs: 5 steg til en ryddig og stabil økonomi – meld deg på her.

Boken «Penger som varer lenger, et rikere liv!» fåes kjøpt HER.

Ebok: 101 pengetabber du bør unngå – Last ned gratis her.

 

Stefan Lundberg
Daglig leder i Trane Media

Fyll ut feltene under
så tar vi kontakt

Sjekk ut bloggen vår her!

Flere podcasts

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies).
Ved at du fortsetter å bruke tranemedia.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.

Trane Media AS © 2018
Org.nr. 919 494 050 MVA

Vi bruker informasjonskapsler (cookies).
Ved at du fortsetter å bruke tranemedia.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.

Share This