Helomvending i hverdagen. Økonomi i hverdagen

av | 21. feb, 2019 | Podkast

PODCAST MED HELOMVENDING  – del 2
Beate Willumsen og Henriette W. Quanvik er to gründersøstre som sammen driver firma Helomvending (www.helomvending.no), hvor de underviser i privatøkonomi og selvutvikling gjennom nettkurs, foredrag og boken «Penger som varer lenger, et rikere liv» (utgitt av forlaget Vigmostad & Bjørke). Utenom felles firma, driver også søstrene hvert sitt firma på fulltid. Beate er fotograf ( www.fotografbeatewillumsen.no) og Henriette driver et konsulentselskap sammen med mannen sin (www.salgstinget.no). 

Privatøkonomi har alltid vært et tilbakevendende samtaletema søstrene imellom, og tema ble spesielt aktuelt da Beate for en del år siden gikk igjennom både skilsmisse og en lengre periode med alvorlig sykdom. I deler av denne perioden ble hun tvunget til å klare seg på tilnærmet halvparten av hva hun hadde vært vant til. Takket være sunne pengevaner og et bevisst forhold til økonomien, klarte Beate seg overraskende godt til tross for lav inntekt. Henriette på sin side hadde en lang periode kjent på mye frustrasjon over at pengene bare rant ut, til tross for god inntekt. Inspirert av Beate ønsket hun å sette en stopper for sløsingen, og heller bygge opp en solid buffer for seg og familien.

 

Hvor kom idéen om Helomvending fra? 

En ting er å ha interesse for økonomi, men hvordan ble dette til en business? Helomvending ble til ved en tilfeldighet for noen år siden. Det hele startet i november 2014, da Beate og Henriette meldte seg på et kveldskurs i grafisk design. Målet med kurset var at de skulle bli flinkere til å lage reklamemateriell for bedriftene sine. 

Første kurs-kvelden fikk de beskjed om å velge et prosjekt de kunne jobbe med gjennom det seks uker lange kveldskurset. De kunne velge mellom et knippe ferdig utarbeidet forslag – eller de kunne finne på noe selv. Beate og Henriette valgte det siste, som rett og slett var etablering av det fiktive firma Helomvending. De skulle øve seg på å lage en forretningsprofil, logodesign og de skulle lage markedsføringsmateriell for produkter og tjenester. Navnet Helomvending står for det de brenner for, nemlig å snu dårlige vaner til gode. Snu på krona, bryte ut av fastlåste mønster og rett og slett ta en helomvending – når det trengs! I løpet av kurset fikk Beate og Henriette masse inspirasjon, og de ble kanskje bittelitt bedre innen grafisk design ifølge dem selv, men det som ble aller mest tydelig var at de ønsket å realisere konseptet Helomvending på ordentlig. Som sagt så gjort. Våren 2015 ble firma Helomvending etablert, høsten 2016 lanserte de det første nettkurset “Hvordan leve som en greve – uansett inntekt”, våren 2017 holdt de sitt første foredrag og januar 2018 lanserte de boka “Penger som varer lenger, et rikere liv” (utgitt av forlaget Vigmostad & Bjørke). 

 

Tålmodighet er en dyd! 

Beate og Henriette har jobbet med prosjektet Helomvending i flere år uten å ta ut lønn, de har ofret kvelder, helger og helligdager, og de har møtt på mange små og store hindringer underveis. Men – de har ikke tenkt til å gi seg! De skal fortsette å drive med det de brenner for, og bygge sten for sten! Og som de også snakker om i sine kurs; ønsker man å se resultater, må en legge ned en god del egeninnsats og gi det nok tid. Mange overvurderer hva de kan få til på ett år, men undervurderer sterkt hva de kan få til på ti.

Selv om utålmodigheten sniker seg på titt og ofte, og det til tider føles som om ting går veldig sakte fremover, kan de likevel se seg tilbake og med glede konstatere at mer enn 500 har meldt seg på kurs siden oppstart! Noe som tyder på at det er mange der ute som kunne tenke seg å få mer ut av pengene sine og skape en stabil og ryddig økonomi for seg og familien. Beate og Henriette har også begynt å få flere tilbakemeldinger fra kursdeltakere som opplever positive endringer. Når kursdeltakerne når sine mål, har også vi nådd vårt mål sier Beate og Henriette. 

Nettkursene til Helomvending er såkalt “eviggrønne”, og det vil si at du kan startet på kurs når du vil, fra hvor du vil, enten via PC, nettbrett eller mobil. Du får umiddelbar tilgang til kurset etter kjøp, og tilgangen varer i ett år. Kursene består av video, tekst med tale, nedlastinger og quiz. Kursene tar du i det tempo du selv ønsker, i løpet av det året du har tilgang. Du kan lese mer om kursene i lenken under. Ved noen tastetrykk kan du være i gang og du kan også prøve deler av kursene helt gratis for å se om dette er en læringsplattform som passer for deg. 

 

NYTTIGE LENKER

Nettkurs: Hvordan leve som en greve, uansett inntekt – få mer penger til overs hver måned. Les mer/prøv gratis.

Nettkurs: Hvordan plante et pengetre – få sparepengene til å formere seg mens du sover. Les mer/prøv gratis.

Nettkurs: Budsjett på 1-2-3 – fordel pengene dine på en smartere måte. Les mer.

Gratis epostkurs: 5 steg til en ryddig og stabil økonomi – meld deg på her.

Boken «Penger som varer lenger, et rikere liv!» fåes kjøpt HER.

Ebok: 101 pengetabber du bør unngå – Last ned gratis her.

Stefan Lundberg
Daglig leder i Trane Media

Fyll ut feltene under
så tar vi kontakt

Sjekk ut bloggen vår her!

Flere podcasts

Hva skjer med Facebook og Sosiale Media

Hva skjer med Facebook og Sosiale Media

    Altid moro å følge med på oppdateringene til de store sosiale media plattformene.  Nå er det Facebook som er ute å lager uro i vannet igjen. Men det trenger ikke være så skummelt. I dagens episode av Markedspodden får du litt innblikk i noen...

Markedspodden på besøk hos Ane Cathrine Buck i StudioBuck.

Markedspodden på besøk hos Ane Cathrine Buck i StudioBuck.

    Markedspodden på besøk hos Ane Cathrine Buck i StudioBuck I Stavern finner vi fotograf Ane Cathrine Buck og Markedspodden har fått gleden av å kunne besøke henne i StudioBuck og spille inn dagens episode. I denne episoden av Markedspodden blir det...

Effekten av Markedspodden

    Effekten av en Podkast, Markedspodden ila de første 6 månadene.    De fleste møtene jeg er i handler om at kunden vil ha flere kunder og salg. Og dette stemmer vell for de fleste av oss. Men det som ikke helt henger på greip, det er at ting...

Vi bruker informasjonskapsler (cookies).
Ved at du fortsetter å bruke tranemedia.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.

Trane Media AS © 2018
Org.nr. 919 494 050 MVA

Vi bruker informasjonskapsler (cookies).
Ved at du fortsetter å bruke tranemedia.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.

Share This